Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VOLBY 2021: Komise neměla respirátory, policisté přesouvali petiční stánek v Brně

Ačkoli se první volební den na jižní Moravě odehrál poměrně v poklidu a hlídka strážníků přijela uklidňovat pouze jeden dav čekajících Brňanů, kteří si na vhození volebních lístků do urny museli vystát dlouhou frontu, k několika případům museli vyjet také policisté.

Státní policie dohlíží na chod voleb v celém kraji a dosud neřešila vážnější incidenty. Vyškovští policisté ale dostali včera od voliče oznámení, že jedna z volebních komisí provádí svoji činnost bez nasazených respirátorů. „Přestupky bude řešit správní orgán,“ řekl k případu porušení hygienických opatření mluvčí jihomoravských policistů Pavel Šváb.

Policisté řešili také další oznámení, která se týkala především osob, jež neprojevovaly své volební preference v souladu se zákonem. Policie vyjížděla například do obce na Blanensku, kde neznámý člověk ještě v noci přelepil plakáty politických stran, se kterými nesympatizoval. V srdci moravské metropole pak obsluha petičního stánku musela přesunout své působiště dál od volební místnosti. Posunout se muselo také auto s reklamou na politickou stranu v brněnských Židenicich, které parkovalo příliš blízko volebního stanoviště a mohlo ovlivnit mínění voličů. „To potvrdil i odpovědný člen volební komise. S předsedy volebních komisi rovněž spolupracujeme," řekl Šváb.

K volbám do Poslanecké sněmovny mohou lidé přijít do dnešní čtrnácté hodiny. 

Ohodnoť článek

Foto Stanislav Heloňa

Štítky volby, poslanecká sněmovna, hlasování, volební místnost, Brno, Jihomoravský kraj, volební komise, Pavel Šváb, Poslanecká sněmovna ČR, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VOLBY 2021: Komise neměla respirátory, policisté přesouvali petiční stánek v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.