Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cvičení se změnilo v zásah. Před policisty vyskákali z kamionu migranti

Cvičení na hraničních přechodech Lanžhot, Mikulov a Starý Hrozenkov, které se neslo v tématu znovuzavedení ochrany vnitřních hranic, se včera obrátilo v ostrou akci. Asi čtyři stovky policistů, vojáků, celníků, hasičů a příslušníků vězeňské služby, kteří na místě simulovali provádění hraničních kontrol, překvapilo hned sedm běženců.

„Když se cizinečtí policisté připravovali na stanovišti a čekali na spuštění akce, všimli si, že v koloně projíždějících vozidel z jednoho kamionu vyskočili dva migranti. Oba cizinci skončili v rukou policistů," popsala včerejší situaci mluvčí jihomoravských policistů Petra Hrůzová. Další cizinec, který do České republiky přicestoval z Maďarska na nápravě kamionu, pak sám přišel k přítomnému dopravnímu policistovi a ohlásil se.

Běženci se u hranic se Slovenskem a Rakouskem objevili také dnes. Při kontrole bílého vozu s českou registrační značkou odhalili policisté hned čtyři migranty z Pakistánu, které převážel řidič z Uzbekistánu. „Ten byl policisty zadržen a může být obviněn z trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice,“ řekla Hrůzová.

Na Břeclavsku se v rámci cvičení nacházelo také registrační místo pro migranty. V případě potřeby jím mohlo projít až tři sta osob denně. Cvičení se konalo na třech bývalých hraničních přechodech a skončilo dnes s úderem poledne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Celní úřad JMK

Štítky zásah, policie, migranti, běženci, Vězeňská služba České republiky, Mikulov, Lanžhot, Starý Hrozenkov, Česko, Maďarsko, Rakousko, Slovensko, Pákistán, Uzbekistán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cvičení se změnilo v zásah. Před policisty vyskákali z kamionu migranti  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.