Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Strážníci z Brna honili šalinu, byl v ní zloděj zubních past

V Brně náležitě prohnal hlídku strážníků pětatřicetiletý muž, který si v královopolském nákupáku ukradl devět zubních past. Z drogerie utekl, čehož si všiml pohotový svědek. Ten vzápětí povolal do akce Městskou policii Brno, jež si s chmatákem nakonec věděla rady.

Právě pohotový oznamovatel má lví podíl na dopadení lapky. Poskytl totiž strážníkům přesný směr, jímž se zloděj vydal. Muž porušující zákon ale nedal strážníkům nic zadarmo. Jakmile viděl, že jsou mu v patách, nastoupil do šaliny a zamířil směr Řečkovice. Hlídka proto sedla do auta a začala dopravní prostředek stíhat. 

Strážníci se za tramvají vydali služebním vozidlem a na další zastávce tak muži jeho další pokus o útěk bleskově překazili. Po dopadení se přiznal k odcizení devíti zubních past za bezmála osmnáct set korun, které uschoval ve své tašce,“ sdělila mluvčí brněnské městské policie Markéta Skřivánková.

Čórkař se ale ani po chycení neuklidnil. Podle zasahující hlídky hrozilo, že se pokusí znovu utéct. Nasadila mu proto pouta a vydala se s potížistou zpět do obchodu, aby celou situaci dořešila. Jenže muž je znovu nepříjemně překvapil. Neměl doklady, a tak na místo přijeli policisté.

Republikoví policisté ověřením údajů zjistili, že muž byl v minulosti za majetkovou kriminalitu pravomocně odsouzen. Jako podezřelého z trestného činu si ho tak od strážníků převzali a případem se budou dále zabývat,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Brno, Strážníci, Krádež, zubní pasta, Zloděj, Řečkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci z Brna honili šalinu, byl v ní zloděj zubních past  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.