Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedenáct vloupaček za měsíc. Kriminalisté v Brně zadrželi recidivistu

Brněnským kriminalistům se podařilo zadržet nepoučitelného zloděje, který se opakovaně vloupával do budov a přivlastňoval si cizí majetek. Dopadnout se ho podařilo po vniknutí do jedné z prodejen v Brně. Přímo při činu ho navíc zachytil kamerový systém.

Na osmatřicetiletého zloděje si brněnští kriminalisté počíhali poté, co se vloupal do obchodu v ulici Milady Horákové. Z prodejny se po činu pokusil utéct i s odcizenou pokladničkou, v níž bylo přes třicet tisíc korun. Daleko se ale nedostal a jeho řádění ukončila želízka na rukou.

V podobných vloupáních si dotyčný muž liboval, za poslední měsíc totiž vykradl minimálně jedenáct objektů. „Většinou se násilným způsobem vloupával do prodejen, sklepů či restaurací, ovšem většinou způsobil škodu pouze poškozením a nepodařilo se mu nic hodnotného odcizit,“ osvětlila komisařka Andrea Cejnková

Muži se podařilo dvakrát vniknout do sklepů a odcizit z nich kolo a elektrokoloběžku. Celková napáchaná škoda činí dle odhadů asi 150 tisíc korun. „Nyní ho za trestné činy porušování domovní svobody, krádež a poškození cizí věci čeká až tříletý trest odnětí svobody,“ řekla Cejnková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky policie, zásah, dopadení, zloděj, vloupání, Brno, Milada Horáková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáct vloupaček za měsíc. Kriminalisté v Brně zadrželi recidivistu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.