Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Podvodník vyloudil z ženy z Brněnska přes milion korun, platby stopla až banka

Jihomoravští policisté řeší případ dalšího internetového podvodníka, kterému se z ženy z Brněnska podařilo vyloudit velký finanční obnos. Dotyčná věřila, že se zkontaktovala s lékařem a za necelý rok domnělého vztahu mu naposílala 1,2 milionu korun.

Čtyřicetiletá žena z Brněnska se minulý podzim na internetové seznamce setkala s mužem, který měl působit jako lékař na Ukrajině, jenž pod záštitou Červeného kříže pomáhá americkým vojákům. Muž si ženu omotal kolem prstu také svým kladným vztahem k České republice. Tvrdil totiž, že do svých sedmi let bydlel na Blanensku.

Žena si s s domnělým lékařem začala plánovat budoucnost a věřila ve společné založení ortopedické kliniky v Česku. „Když svému blízkému chtěla poškozená v předvánočním čase poslat na Ukrajinu balík, toto musel pro údajně velmi přísná pravidla odmítnout. Obratem ale nabídl, že by chtěl přijet sám. Od té chvíle začala žena do vztahu investovat peníze,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek

Finance ji stály testy před opuštěním nemocnice, příspěvky na lékařovu dovolenou, náhradní telefon a další údajné poplatky. Některé platby prováděla také ve virtuálních měnách, protože v dolarech podle lékaře nedocházely v pořádku. „Po půlroce začala žena tušit, že si dopisuje s podvodníkem. Uklidnila ji ale zpráva s přihlašovacími údaji k účtu lékaře. Na něm bylo více než tři sta tisíc dolarů,“ řekl Malášek.

Nepoučitelná žena se proto rozhodla posílat peníze dál, a to na nejrůznější poplatky. Celkem dotyčné z účtu odešlo více než 1,2 milionu korun. Že si opravdu píše s podvodníkem, pochopila až, když pochybné platby zastavila její banka, která odesílané částky vyhodnotila jako rizikové. 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto tookapic/Pixabay.com

Štítky penize, podvod, kybernetika, internet, Brněnsko, lékař, platba, Ukrajina, Česko, Červený kříž, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Kudera

"Raději jsem neměla ten román, raději jsem neměla ho číst, hrdina byl v tom románě schován, miluji ho jmenuje se Twist, Oliver Twist."

Neděle, 12. září 2021, 12:00Odpovědět

Podvodník vyloudil z ženy z Brněnska přes milion korun, platby stopla až banka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.