Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Nešahej na mě, mršino. Zfetovaný Brňan vyhrožoval strážníkům i jejich dětem

Vulgární nadávky, osobní výhružky i poznámky mířené na rodiny strážníků. Hlídky brněnské městské policie si čas od času vyslechnou nehezké řeči, při nichž musejí zachovat klid. Podobnou situaci jim připravil také zfetovaný muž, který o prázdninách ničil auta a vysypával popelnice.

Čtyřiadvacetiletý mladík pod vlivem omamných látek řádil na konci července v brněnských Černovicích. Muž se ve večerních hodinách bavil tím, že kopal do zaparkovaných aut a povalil minimálně deset popelnic, čehož si všimli svědci a přivolali na místo městskou policii. Dotyčný ale hned dvě hlídky přítomných strážníků častoval nechutnými poznámkami a nenechal na nich nit suchou.

„Případ dokonale ilustruje, jak psychicky náročná jejich práce je a že často se osobně mířené výhružky nedotýkají jen strážníků, ale i jejich rodin včetně dětí. I v takových chvílích si ale strážníci dokážou zachovat ledový klid a profesionalitu," řekl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem, který se dnes rozhodl video z incidentu sdílet s veřejností.

Mladík nadával strážníkům do mršin, vyptával se na členy jejich rodiny a z výhružek nevynechal ani jejich děti. Čekání na republikovou policii se tak hlídkám nepříjemně táhlo a všichni přítomní museli i přes zjevný psychický tlak zachovat klid.

„Strážníci obstáli výborně a profesionální přístup si udrželi po celou dobu. Zdrogovaný muž skončil v poutech a putoval na záchytku. Těsně před nástupem do sanitky totiž hlídku začal ohrožovat i fyzicky. Útok na strážníky byl jednoznačným zákonným důvodem k zákroku a nebyl prostor pro jakoukoliv toleranci. Podobné jednání vůči strážníkům bohužel není výjimečné a setkávají se s ním třeba i několikrát během služby," vysvětlil Ghanem.

O případu Drbna informovala již dříve.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto | Zdroj MP Brno

Štítky zásah, policie, vulgarita, agresivita, Brno, rodina, Černovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešahej na mě, mršino. Zfetovaný Brňan vyhrožoval strážníkům i jejich dětem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.