Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pořezala se a chtěla skočit z mostu. Osmnáctiletou ženu v Brně zachránili strážníci i policista

Konání zoufalé osmnáctileté slečny, jež se nebezpečně pohybovala v Brně za zábradlím mostu nad řekou Svitavou, řešili tento týden strážníci i policista v osobním volnu. Dotyčnou, která se odhodlávala k ukončení vlastního života, se jim podařilo dostat do bezpečí.

Když jeden z řidičů projíždějících okolo mostu nedaleko Tomkova náměstí v Brně spatřil ženu stojící za zábradlím, okamžitě se obrátil na linku 156. Mezitím na místo přispěchali také tři muži, jimž konání nešťastné ženy rovněž neuniklo. Jedním z nich byl shodou okolností státní policista. Společně se s osmnáctiletou dotyčnou, která se odhodlávala ukončit svůj život, pokoušeli navázat rozhovor a úmysl jí rozmluvit.

Po pár minutách k dramatické situaci na mostě přijela také hlídka městské policie. Přítomná strážnice zoufalou slečnu oslovila a zatímco přitáhla její pozornost, muži ji pohotově chytili a přetáhli přes zábradlí do bezpečí. „Při tom postřehli krvácející zranění na pravém zápěstí, které si prý žena pořezala žiletkou. Zatímco ji policista uklidňoval, strážníci přivolali záchranáře a ze služebního auta přinesli obvazy a také deku, na kterou dívku položili a asistovali při ošetření její ruky,“ popsala událost mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Žena se zachráncům přiznala, že před svojí cestou na most spolykala antidepresiva. „Do péče si ji následně převzali záchranáři a sanitkou ji převezli do nemocnice k dalšímu ošetření. Případem se dále zabývají republikoví policisté,“ dodala Skřivánková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky policie, strážníci, zásah, pokus o sebevraždu, most, Brno, zábradlí, Svitava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pořezala se a chtěla skočit z mostu. Osmnáctiletou ženu v Brně zachránili strážníci i policista  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.