Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Brněnský důchodce vypustil splašky na silnici, smrad ucítili i strážníci

Silný zápach zavalil brněnské Štýřice, kde se vyznamenal šestašedesátiletý důchodce. Muž totiž vypustil na cestu splašky, kvůli čemuž znepříjemnil poklidný spánek lidem z okolních příbytků v zahrádkářské oblasti. Smrad navíc ucítili také strážníci, kteří si situaci přišli za seniorem vyříkat.

Důchodce se domníval, že jeho počínání si nikdo nevšimne. Splašky totiž vypustil na cestu uprostřed středeční noci. Strážníci zrovna oblast kontrolovali. Když ucítili zápach, začali pátrat po jeho původu. Brzy našli stopu, která je dovedla až k nepoctivému seniorovi.

Všimli si na cestě zhruba třicet metrů dlouhé vlhké stopy. Vše nasvědčovalo tomu, že se jedná o odpadní vodu. Chvíli na to už hlídka kontaktovala majitele pozemku, ze kterého předtím vytékala,“ vysvětlila mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Po chvíli vylezl ze svého objektu původce potíží, s nímž se hlídka hned dala do řeči. Muž se po chvíli přiznal, že za pachem stojí skutečně on. Přesto měl pro své jednání vysvětlení, které ale na zažehnání potíží nestačilo. 

Hájil se, že kvůli chybějící kanalizaci buduje objemnější jímku, do které mu údajně napršelo. Aby ji mohl vybetonovat, musel prý septik takto odčerpat. Protože bez povolení do okolí údajně vypustil přibližně pět set litrů vody, je podezřelý z porušení vodního zákona,“ sdělila Skřivánková.

Nyní vykutálený důchodce bude vše vysvětlovat správnímu orgánu, kde se má v nejbližších dnech hlásit. Hrozí mu pokuta až ve výši sto tisíc korun.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/noaccount

Štítky Strážníci, Brno, Smrad, Splašky, Důchodce, Štýřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský důchodce vypustil splašky na silnici, smrad ucítili i strážníci  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.