Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Chtěla čůrat, ale sletěla do řeky. Opilou důchodkyni z Brna vytáhli kladkostrojem

Odřená, špinavá, ale šťastná byla šestašedesátiletá důchodkyně z Brna, když ji vytáhli ze Svratky strážníci pomocí narychlo sestrojeného kladkostroje. Žena spadla z prudkého srázu nedaleko Kamenomlýnského mostu a skončila v řece. Roli v pádu sehrál alkohol, kterým se seniorka před procházkou vydatně posilnila.

Linku 156 vytočil ve čtvrtek večer náhodný kolemjdoucí ve Veslařské ulici, když si všiml seniorky v řece. Do akce proto přispěchaly hned dvě hlídky.

Hlídka pořádkové jednotky městské policie se k ní musela spustit s využitím slaňovací techniky. Žena záchranu vyhlížela s nohama ve vodě. Po pádu byla ušpiněná, ale strážníky ujišťovala, že nepotřebuje ošetřit. Aby ji mohli vytáhnout do příkrého svahu, museli z karabin, lan a kladek sestrojit kladkostroj,“ popsal mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Jakmile strážníci nešťastnici vytáhli z vody, ujišťovali se, zda je v pořádku. Zároveň je zajímalo, jak k pádu došlo. Důchodkyně se svěřila, že si za zábradlím chtěla odskočit na toaletu, ale k její smůle skončila ve vodě. Mezitím přijeli záchranáři, kteří seniorku ošetřili a zjistili nové informace.

Před přivolanými záchranáři dodala, že si dala jedno víno. Po upřesňujícím dotazu doplnila, že tím má na mysli jeden litr. Zdravotníci ženu ošetřili a s bolestmi nohou a odřeninami ji převezli do nemocnice,“ dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Povodí Moravy

Štítky Brno, Strážníci, Záchrana, Alkohol, kladka, Svratka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Vašek

V Brně tam to žije.Ale mě zajímá váha té ženy,60 kg to asi nebude.

Sobota, 31. července 2021, 15:19Odpovědět

Chtěla čůrat, ale sletěla do řeky. Opilou důchodkyni z Brna vytáhli kladkostrojem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.