Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policejní honička: Ujíždějící recidivista vytlačoval auta

Policisté včera informovali o případu, který se odehrál minulou neděli odpoledne v centru Znojma. Hlídka pronásledovala dobře známého recidivistu, který před majáky ujížděl a při svém úprku ohrožoval okolní řidiče. Hříšníka se ani přes pronásledování dopadnout nepodařilo.

Víkendovou pohodu narušil znojemským policistům známý recidivista, který nemá oprávnění řídit. Když strážníci dotyčného spatřili ve voze, zapnuli výstražné světlo a rozsvítili stopku, na šoféra ale měly jejich snahy opačný účinek. Začal ujíždět jako zběsilý a při svém chování porušoval veškeré dopravní předpisy.

„Při ujíždění se dokonce nerozpakoval objíždět zpomalovací ostrůvky zleva, nedával přednosti na křižovatkách, kruhové objezdy projížděl protisměrem, ale především ve vysoké rychlosti ohrožoval a vytlačoval nejen protijedoucí automobily,“ popsal jízdu mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Honba za recidivistou vedla přes Suchohrdly do Dyje, kde se policistům podařilo pronásledované auto zablokovat. Dotyčný ale zařadil zpátečku a hlídce opět mizel v dáli. Nakonec se z dohledu ztratil v Dobšicích, kde se proplétal v úzkých uličkách mezi rodinnými domy. Hlídka na místě našla jen odstavený vůz.

„Policisté žádají všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou tohoto řidiče, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je totiž velmi důležité, neboť celý případ je v současnosti prošetřován pro podezření ze spáchání trestného činu Obecné ohrožení,“ dodal Vala. Za nerozumné chování hrozí hříšníkovi až osm let za mřížemi.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky honička, policie, recidivista, auto, ohrožení, Znojmo, Suchohrdly, Dyje, Dobšice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní honička: Ujíždějící recidivista vytlačoval auta  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.