Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Voják lákal ženu z Brněnska na zlato a diamanty, poslala mu dvě stě tisíc korun

Další případ internetového podvodu, při kterém údajný americký voják vylákal peníze z důvěřivé ženy, se odehrál na Brněnsku. Podvedená poslala neznámému muži celkem dvě stě tisíc korun. Nalákal ji na balík se zlatem, diamanty a vysokou finanční hotovostí.

Přestože se případy internetových podvodníků v poslední době množí a policisté před nimi neustále varují, třiačtyřicetiletou žena z Brněnska dohnala podobná situace k neuvěřitelným skutkům. V dubnu si začala psát s člověkem, který se jí představil jako americký voják sloužící v Afghánistánu. Přes internet jí oznámil, že je zraněný a chtěl by jí poslat balík se zlatými cihlami, šperky, diamanty a velkou finanční hotovostí.

„Po souhlasu přišlo záhy potvrzení od doručovací firmy. Podle pro kriminalisty známého scénáře následovala zpráva z letiště v Istanbulu o zadržení zásilky a nutnosti zaplacení poplatku dvě stě tisíc korun. Tento měl směřovat na účet uvedený ruským agentem,“ popsal mluvčí jihomoravských policistů Bohumil Malášek. Žena peníze poslat odmítla, nakonec se ale nechala přemluvit k zaplacení alespoň dvaceti tisíc korun. Po několika urgencích od údajného vojáka nakonec doplatila i zbytek peněz.

Tím ale požadavky ze strany Američana neustaly. „Po několika dnech přišla výzva s požadavkem na zaplacení více než pětapadesáti tisíc euro podpořená reálnou žalobou tureckými úřady a poznámkou o možném trestu smrti," řekl k případu Malášek. Podvedená žena, která během dvou měsíců přišla o dvě stě tisíc korun, celou situaci oznámila na policii, která se věcí nyní zabývá.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stevebidmead/Pixabay.com

Štítky podvod, voják, internet, diamant, Brněnsko, peníze, Afghánistán, Istanbul, zlato

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Voják lákal ženu z Brněnska na zlato a diamanty, poslala mu dvě stě tisíc korun  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.