Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Pátrání: Podvodník napáchal statisícové škody, zneužívá osobní informace lidí

Podvodník, který se představuje pod cizími jmény, napáchal na území celé České republiky statisícové škody. Prostřednictvím odcizených osobních údajů sjednává úvěry a nakupuje zboží na splátky. Hledaný Michal Chochola nejčastěji bydlí na ubytovnách a hotelích pod různými identitami.

Brněnští kriminalisté pátrají po jednačtyřicetiletém Michalu Chocholovi, který se po celé republice dopouští různých forem podvodů. Představuje se pod cizí identitou, kterou potvrzuje ukradenými doklady nebo doklady bezdomovců a narkomanů. Při online komunikaci zase využívá upravené fotografie.

Chochola získává peníze například tím, že na cizí doklady sjednává úvěry a nakupuje zboží na splátky. Předměty pak ale obratem prodává. Láká také na to, že dokáže sjednat úvěr i osobám v exekuci. Osobní údaje důvěřivých lidí pak ale využije ve svůj prospěch. Podvodník si při svém jednání počíná vždy velmi sebevědomě a s lidmi zkušeně manipuluje. Často se prezentuje jako IT specialista. 

Škody za statisíce

Muž se nejčastěji ubytovává v hotelích a ubytovnách, a to opět pod cizí identitou a bez placení. Na kontě už má škody v řádech statisíců, policisté ale zatím dozajista netuší o všech napáchaných činech.

„V některých případech totiž muž měnil zneužitým osobám doručovací adresu, aby se nemohly dozvědět, že je na ně sjednána úvěrová smlouva, nebo že budou zapsaní do registru dlužníků,“ vysvětlil mluvčí jihomoravských policistů David Chaloupka.

Hledaný je vysoký asi 180-185 cm, má střední postavu a krátce střižené světle hnědé vlasy. Rozpoznatelný může být také podle výrazného ďolíčku na bradě a chybějících zubů.

Policisté zveřejnili video, na kterém Chochola prodává značkový notebook Apple, který krátce před tím zakoupil pomocí odcizeného občanského průkazu na splátky. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR | Zdroj Policie ČR

Štítky pátrání, podvodník, škoda, policie, úvěr, splátka, Česko, Apple

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Otto Valihrach

Policie netuší,to je novinka

Pondělí, 24. května 2021, 09:20Odpovědět

Pátrání: Podvodník napáchal statisícové škody, zneužívá osobní informace lidí  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.