Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hasiči vysvobodili po čtyřech hodinách pejska z kanalizace, přežila i kočka

Obrovské úsilí prokázali jihomoravští hasiči při záchraně psa, který v Mutěnicích na Hodonínsku spadl do kanalizace. V akci byly tři jednotky, bagr či speciální lezecký automobil z Brna vybavený štěrbinovou kamerou. Záchranná akce, jež trvala 4,5 hodiny, se naštěstí povedla. Navíc se podařilo zachránit i kočku.

Událost se odehrála včera kolem poledne, kdy menší pes patrně vběhl za kočkou až do kanálu. Nešťastný majitel svého čtyřnohého přítele ztratil z dohledu a pak jen slyšel psí nářek, jenž se ozýval z kanalizačního systému. Do akce proto přispěchali hasiči, kteří vyslali na místo tři jednotky.

Zvíře ale nebylo vidět, a tak šel do akce lezecký automobil z brněnské stanice, který má ve výbavě tzv. štěrbinovou kameru. Technologie se používá především pro vyhledávání osob ve zřícených budovách. Problém byl, že kamera neměla dostatečný dosah. Nakonec pomohla specializovaná firma z Hodonína. 

Firma dopravila na místo svoji kameru s dosahem 60 metrů. Pejska se pomocí ní podařilo objevit přibližně ve vzdálenosti 55 m od vstupu,“ popsal David Jirous z Hasičského záchranného sboru Jihomoravského kraje. 

Hasiči navíc nezachránili jen psa, ale také kočku, o níž původně nevěděli. „V místě, kde se měl pes nacházet, jsme odházeli uskladněné palety, přivolaný bagr odstranil zeminu a pomocí úhlové brusky a bouracího kladiva jsme se probourali skrz beton do kanalizace. Velkým překvapením bylo, když jsme vytáhli přeživší kočku a následně hledaného psa, který za ní zjevně vběhl. Oba mazlíčky jsme předali majitelům,“ dodal Jirous.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZSM JMK

Štítky Záchrana, pes, kočka, Jmk, Hasiči, kanalizace, videokamera, okres Hodonín, Mutěnice, Brno, Hasičský záchranný sbor, Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Hort

A kdo teď zaplatí opravu kanalizace?

Pátek, 16. dubna 2021, 20:19Odpovědět

Ludmila Cermakova

hned je na svete lip. znap spoustu lidi ,kteri maji jakekoliv zviratko za vec a neuvedomuji si, ze maji dusi a citi bolest jako lidi. takovych lidi je mi lito. treba pes je zvire ktere ma radsi tebe nez sebe a to bych mohla psat donekonecna. veky dik a ucta hasicum.cermakova

Pátek, 16. dubna 2021, 14:27Odpovědět

Marie Ciperna

Hasiči jsou nedocenění chlapi - frajeři!

Pátek, 16. dubna 2021, 14:15Odpovědět

Ela Princová

Ještě existují dobří a slušní lidé, patří jim velký dík a obdiv!

Pátek, 16. dubna 2021, 10:46Odpovědět

Karolína Růžičková

To je moc hezké, že zvířátka vyprostili. Hasiči jsou chlapi se srdcem na správném místě ????

Pátek, 16. dubna 2021, 10:07Odpovědět

Hasiči vysvobodili po čtyřech hodinách pejska z kanalizace, přežila i kočka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.