Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pád muže z okna a těžce zraněná seniorka, záchranáři zasahovali v Brně na Veveří u dvou vážných případů

, aktualizováno 4. března 2021, 17:47

Těžce zraněnou seniorku našli v jednom z bytových domů v Gorkého ulici v brněnské čtvrti Veveří. Ve stejné ulici zasahovali záchranáři také u muže středního věku, který z neznámých důvodů vypadl z okna. Vše nasvědčuje tomu, že jde o násilný čin.

Tragická událost se stala včera. Podle zdroje redakce Brněnské Drbny se v obydlí našla vážně zraněná žena, zřejmě po napadení, ke kterému patrně došlo ostrým předmětem. Muž si zranění přivodil pádem z okna, vyskočil z nejvyššího patra domu a lidé jej našli ležet na ulici. Policisté ovšem tuto verzi s ohledem na vyšetřování nechtěli blíže komentovat.

Mohu jen potvrdit, že prověřujeme okolnosti zranění dvou osob i to, co tomu předcházelo. Vyslýcháme svědky a ohledali jsme místo činu. S ohledem na probíhající vyšetřování nemůžeme v tuto chvíli k případu poskytovat bližší informace,“ řekl bez dalších podrobností policejní mluvčí Pavel Šváb.

Výjezdy záchranářů

Výjezd ke zraněným potvrdili i jihomoravští záchranáři. Ve středu zasahovali v ulici Gorkého u dvou případů. Zda se jednalo o stejnou adresu však s ohledem na citlivost případu nechtěli uvádět. Stejně tak nemohli potvrdit, zda mají oba případy přímou souvislost.

Nejprve jsme ošetřovali muže středního věku, který utrpěl zranění po pádu z výšky. Poskytli jsme mu přednemocniční péči. Bylo nutné jej zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. V kritickém stavu jsme jej transportovali do nemocnice. Potom s časovým odstupem jsme tam vyráželi podruhé. Tentokrát k seniorce, která utrpěla vážná zranění. Bylo ji nutné zaintubovat a napojit na řízenou ventilaci. V kritickém stavu jsme ženu transportovali do nemocnice,“ popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Oba vážně zraněné převezli záchranáři do Fakultní nemocnice Brno. Mluvčí bohunické nemocnice Veronika Plachá informaci potvrdila. „Oba zraněné pacienty jsme včera přijali,“ uvedla Plachá bez bližších podrobností.  

Bylo to děsivé

Podle jednoho ze svědků z celé akce mrazilo a policisté se zdravotníky zůstávali na místě ještě několik hodin po události. Neštěstí se stalo ve stejném domě.

Stalo se to několik metrů od mého bydliště. Koukal jsem na zásah přímo z okna obýváku. Oba zásahy vypadaly dost děsivě, hlavně pohled na přikryté tělo na chodníku,“ popsal jeden z přihlížejících, jenž si nepřál být jmenován.  

Případ dále sledujeme a zjišťujeme další informace.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky Krimi, Brno, Veveří, Tragédie, okno, úraz, Pavel Šváb, Nemocnice Bohunice, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pád muže z okna a těžce zraněná seniorka, záchranáři zasahovali v Brně na Veveří u dvou vážných případů  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.