Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Řidič kamionu vypil v Brně deset piv. Naboural devět aut

Jihomoravští policisté se potkali za posledních pár dnů s pěkně zřízenými řidiči. Od nového roku se postupně potkali s celou plejádou různě upravených šoférů. Na vině byl jak alkohol, tak drogy. Mnozí se i s víc než dvěma promile dušovali, že nevypili víc než dvě piva. Jednomu expertovi se v kamionu dokonce za velmi krátkou jízdu podařilo nabourat devět aut a způsobit tak škodu skoro třičtvrtě milionu.

Ani pandemie nezabránila tomu, aby se policisté na silnicích nesetkali s poněkud upravenými šoféry. Po posilnění se alkoholem nebo drogami jich hned čtyřiadvacet ztratilo zábrany a nejspíš si ani neuvědomili, co by mohli svým chováním způsobit. 

Jedním z hříšníků byl například devětapadesátiletý muž v kamionu, který zvládl napáchat škodu za téměř třičtvrtě milionu. Minulý pátek se rozjel po areálu brněnské dopravní společnosti, a při krátké cestě do neznáma naboural hned devět zaparkovaných aut. Policisté mu ihned zabavili řidičák, po hromadném karambolu totiž nadýchal 1,78 promile a přiznal se k deseti pivům, která ho tak na poničených autech stála 700 tisíc. 

Jedno pivo a dvě a půl promile

Zajímavý byl i zážitek s šoférem auta bez zapnutých světel, ten zaujal šlapanickou hlídku, která řidiče hned zastavila. Byl jím třiašedesátiletý cizinec, který si údajně před jízdou dopřál jedno pivo, ke kterému se bezostyšně přiznal. Dechová zkouška ale rozhodně jedné dvnáctce neodpovídala, na displeji se totiž ukázala hodnota 2 dvě a půl promile. 

Místo kání se vztyčený prostředník

Místo sebereflexe si s sebou vzala nějaké to promile i cyklistka na Kyjovsku. Na rozsvícené majáky zareagovala vztyčeným prostředníkem a neuklidnila se, ani když ji policisté museli zastavit pomocí donucovacích prostředků. Její agresivita dokonce natolik vystupňovala, že ji hlídka musela odvézt do cely. Tam jí naměřili celkem dvě promile.

Z hříšných řidičů se na nějakou dobu stanou chodci

Povedený čtyřlístek ve středu odpoledne doplnil čtyřiačtyřicetiletý šofér ve Slavkově. Nafoukal 2,35 promile, které prý získal vypitím dvou piv. Od řízení si nejspíš všichni jmenovaní řidiči na nějakou dobu odpočinou. 

„Jejich chování je totiž prošetřováno pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Mohou tak být soudem potrestáni odnětím svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti. Ženě ve správním řízení zase za několik přestupků hrozí vysoká sankce v řádech desetitisíců korun.“ popsal mluvčí policie Petr Vala. 

Odhalování těchto nezodpovědných řidičů bude nadále patřit mezi hlavní priority jihomoravských policistů. Návykové látky totiž neúměrně snižují schopnost bezpečného ovládání automobilu. Alkohol a drogy za volant ani za řídítka rozhodně nepatří.“ doplnil mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky Policie, alkohol, řidič, opilec, jmk, pivo, drogy, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič kamionu vypil v Brně deset piv. Naboural devět aut  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.