Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý řidič v Brně porazil značku. Strážníkům přiznal dvě piva, po nadýchaní dvou promile přidal i slivovici

Několik svědků zavolalo v noci z neděli na pondělí brněnské strážníky do Bystrce. Pojali totiž podezření, že řidič, který právě autem zboural dopravní značku, je opilý. A nemýlili se.

Přivolaní strážníci zadrželi muže na parkovišti v Ečerově ulici, kde se řidič Opelu otáčel a pokoušel se odjet. Strážníci ho zastavili, nechali jej vystoupit a vyzvali k předložení dokladů.

Čtyřiačtyřicetiletý muž se přiznal, že před jízdou vypil dvě piva. „Na hlídku ale svým vystupováním působil, jako by si alkoholu dal víc," uvedl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Řidič poté přiznal i slivovici.

Nebylo divu. Měřící přístroj ukázal hodnotu 1,9 promile. „Muž se strážníkům omlouval a opakoval, že si svoje chyby uvědomuje. Strážníci přivolali státní policisty a muže jim předali jako důvodně podezřelého z trestného činu," dodal Ghanem.

Strážníci mají poslední dobou plné ruce práce s opilými řidiči. V sobotu například dopadli kličkujícího řidiče v Řečkovicích. Ten jen těsně minul zábradlí a dechovou zkoušku ani nezvládl podstoupit. Před jedenácti dny přistihla hlídka městské policie ve stejné městské části řidičku bezmála se třemi promile.

Řidička v Brně nadýchala téměř tři promile. Auto za jízdy nedokázala ani udržet ve svém jízdním pruhu

Brněnští strážníci si při obhlídce Řečkovic všimli vozidla značky Audi. Auto mělo problém udržet se v jízdním pruhu, po silnici přejíždělo na tramvajový pás a zpět. Při následné kontrole pak bylo hlídce okamžitě jasné, odkud vítr vane.

Žena nedokázala auto udržet v jízdním pruhu a najížděla na tramvajový pás. O den později na náměstí 28. října do autohlídky téměř naboural muž, u něhož dechová zkouška prokázala skoro dvě a půl promile.

Opilý řidič vylezl po bouračce z auta a přísahal, že on neřídil

V sobotu večer hlídka strážníků spozorovala auto, které bylo zaparkované uprostřed křižovatky a mělo nabouraný bok. Strážníci si prvně mysleli, jestli řidič nemá zdravotní problém. Při následné kontrole bylo však strážníkům hned jasné, že řidič...

V druhé polovině minulého týdne potom hodnotou alkoholu v dechu všechny předčil muž přistižený hlídkou městské policie ve Vlhké ulici. Přijel tam v protisměru, v dokladech nebyl zapsaný jako majitel vozidla, vůbec nevlastnil řidičský průkaz a ten občanský prý zapomněl doma. Test na alkohol přesáhl 3,3 promile. „Všechny tyto případy předali strážníci státním policistům pro důvodné podezření z trestného činu," uzavřel Gahnem.

VIDEO: Opilý řidič jel v Brně v jednosměrce protisměrem, nadýchal tři promile

Na řidiče jedoucího protisměrem narazili v pondělí brněnští strážníci při kontrole Vlhké ulice. Na muži za volantem byla od počátku zjevná podroušenost. Přivolaní republikoví policisté pak řidiči naměřili závratné tři promile.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Tomáš Valnoha

Štítky Bystrc, ečerova, opilý řidič, alkohol, značka, nehoda, strážníci, pivo, slivovice, Brno, Opel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič v Brně porazil značku. Strážníkům přiznal dvě piva, po nadýchaní dvou promile přidal i slivovici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.