Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Matka chtěla jít pít do baru. Neměla ale hlídání pro malou dcerku, tak ji prostě nechala na ulici

Případ, nad kterým zůstává rozum stát, řeší policisté z Veselí nad Moravou. Opakovaně se na ně totiž obraceli náhodní lidé, kteří našli na ulici opuštěnou malou holčičku. Její matka chodila pít do baru. A když nesehnala hlídání, dceru prostě nechala venku.

Policisté v minulém týdnu řešili hned dva případy, kdy třiatřicetiletá žena nechala svou dceru opuštěnou. Oba se staly v jeden večer. Nejdřív matka podle vlastních slov svěřila dítě kamarádce. Ta se však na hlídání nejspíš vykašlala. Policisté pak osamělou dcerku, kterou našli náhodní kolemjdoucí, předali zpět matce.

Její následné chování pak zaskočilo i zkušené strážce zákona. Matka si dceru převzala, nechala ji na ulici a opět šla pít. „Po prvním nálezu, kdy měla hlídat kamarádka, jsme holčičku předali matce v domnění, že spolu půjdou domů a vše bude v pořádku. Znovu jsme však později v noci řešili stejnou událost, kdy ji tentokrát matka ponechala venku bez dozoru," popsal policejní mluvčí Petr Zámečník.

„Policisté tak ve spolupráci s pracovníky OSPOD předali holčičku rodičům matky, kteří se o ni po zbytek noci postarali," dodal mluvčí. Podle něj pak matka odmítla test na alkohol i drogy. 

„Závažným způsobem porušila svoji povinnost pečovat o svoji nezletilou dceru, která jí vyplývá z rodičovské zodpovědnosti," shrhnul Zámečník. Ženě nyní hrozí až dva roky vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky matka, dcera, bar, alkohol, hlídání, policisté, Veselí nad Moravou, Orgán sociálně-právní ochrany dětí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka chtěla jít pít do baru. Neměla ale hlídání pro malou dcerku, tak ji prostě nechala na ulici  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.