Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Policisté a zdravotníci zachránili život muži, který zkolaboval na fotbalovém hřišti v Brně

Policisté spolu se záchranáři zachránili život čtyřicetiletého muže. Ten zkolaboval na fotbalovém hřišti v Heršpicích a upadl do bezvědomí. Dlouhých 30 minut se policisté i zdravotníci snažili mladíka oživit, což se jim nakonec také povedlo. Sanitka pak pacienta převezla do nemocnice.

Ve středu odpoledne se mladému muži stalo neštěstí. Vydal se na fotbalové hřiště do Heršpic, kde se mu udělalo zle a ve velkém horku zkolaboval. 

Na operační středisko  Zdravotnické záchranné služby Jihomoravského kraje v rámci systému FIRST RESPONDER ihned zavolali jeho známí, to na místo poslalo nejdřív hlídku policistů, kteří byli zrovna poblíž. Po příjezdu policisté zdravotníkům potvrdili, že mladík je v bezvědomí a nedýchá, proto od svědků převzali resuscitaci. 

Během několika okamžiků dorazila i posádka zdravotnické záchranné služby. Policisté ale podle pokynů zdravotníků dál pokračovali v srdeční masáži, což bylo v horkém počasí velmi fyzicky náročné. Pacienta se nakonec po dlouhých 30 minutách podařilo šťastně oživit.

„Za stálé lékařské péče byl následně transportován na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno. Opět se ukázalo, že když do sebe všechny články záchranného řetězce zapadnou, odměnou za týmovou spolupráci je záchrana lidského života.“ popsal šťastný konec neveselé události mluvčí policie David Chaloupka.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, záchranáři, fotbal, mladík, život, záchrana, zdravotnický pracovník, fotbalové hřiště, FC Zbrojovka Brno, Heršpice, Zdravotnická záchranná služba Jihomoravského kraje, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Policisté a zdravotníci zachránili život muži, který zkolaboval na fotbalovém hřišti v Brně  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.