Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Policisté rozmetali drogovou varnu na Židlochovicku. Pervitinový šéfkuchař pěstoval i marihuanu

Policie na Židlochovicku objevila drogové doupě třiačtyřicetiletého muže. Krom dvaceti gramů čerstvého pervitinu měl u sebe výrobce a dealer i prášky k jeho výrobě, třicet rostlin marihuany a tři kila nasušených rostlin, připravených k distribuci. Teď se tento pervitinový král dočká trestu za mřížemi.

Před několika dny měli policisté na Židlochovicku hotové žně. Po prohlídce rodinného domku třiačtyřicetiletého muže totiž objevili drogový ráj. Muž měl v zásobě dvacet gramů čerstvě vyrobeného pervitinu, čtyři kila prášků, že kterých se droga vyrábí, třicet rostlin marihuany a tři kila nasušené rostliny. 

Že pachateli jeho podnikání slušně vynášelo, dokazovalo i víc než sto tisíc korun a další hotovost v zahraničních měnách, které policisté objevili spolu s drogami. Podle policie, která informace o tomto drogovém expertovi shromažďovala, vyráběl muž pervitin minimálně od začátku roku a obvykle se do vaření dal hned několikrát měsíčně. 

Něco užíval sám, zbytek prodával

Čtyřicátník však nezůstával jen drogovým šéfuchařem, i když zůstával velmi opatrný především v komunikaci se svými zákazníky. Kriminalisté na jeho výrobnu došli prakticky náhodou, když ho zastavili jako řidiče pod vlivem drog. Krom toho si na něj často stěžovali sousedé, vadil jim zápach, který se z jeho obydlí linul. 

Postupně si pak kriminalisté poskládali celý příběh tohoto pervitinového krále. Suroviny na výrobu si dovážel především z Polska nebo z Balkánu. 

„Muž, který ještě nebyl trestaný, při prvních výsleších přiznal, že s drogami začal experimentovat asi před třemi lety. Postupně se z konzumenta stal výrobcem a distributorem. Nyní je vazebně stíhaný.“ uvedl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky drogy, pervitin, marihuana, brno, policie, židlochovice, rostliny, metamfetamin, Polsko, Balkán

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Luboš Kalina

Kuchař si zavařil...Jdu si raději uvařit kafíčko.-)

Úterý, 4. srpna 2020, 20:22Odpovědět

VIDEO: Policisté rozmetali drogovou varnu na Židlochovicku. Pervitinový šéfkuchař pěstoval i marihuanu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.