Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Městské nemocnice v Brně už nemají lůžka pro lidi s covidem-19. Jejich kapacity se naplnily

Kapacity Úrazové nemocnice a Nemocnice Milosrdných bratří v Brně pro pacienty s nemocí covid-19 jsou naplněné, uvedl primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Obě nemocnice zřizuje město, je tam hospitalizováno 50 pacientů na standardních a 25 pacientů na intenzivních lůžkách. Podle Hladíka nelze další lůžka vyčlenit s ohledem na personál. V Úrazové nemocnici musí zajišťovat urgentní péči, v Nemocnici Milosrdných bratří léčebnu dlouhodobě nemocných a porodnici. Kapacity pro nakažené ale mají další nemocnice v kraji.

V nemocnicích v kraji je 662 pacientů s nemocí covid-19. Loni v listopadu jich bylo skoro 1200, v prosinci číslo kleslo k 500. Od té doby počet střídavě klesá a stoupá.

V obou městských brněnských nemocnicích je kapacita 50 lůžek standardních a 25 na jednotkách intenzivní péče. „Kapacity obou nemocnic pro pacienty s nemocí covid-19 jsou vyčerpány. U případného vyčlenění dalších nejsou problém postele, ale personál, který by se o pacienty staral," uvedl Hladík. Podle něj musí Úrazová nemocnice nechat část oddělení pro urgentní péči, kterou poskytuje, Nemocnice Milosrdných bratří má zase velkou léčebnu dlouhodobě nemocných a také porodnici.

Kapacitu pro pacienty s nemocí covid-19 ale mají další nemocnice. Na brněnském výstavišti je ještě záložní nemocnice s 300 lůžky, která by začala fungovat pro pacienty s koronavirem ve chvíli, kdyby se naplnila kapacita všech nemocnic v kraji. Zatím nemusela být použita, a proto slouží jako očkovací centrum.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky kapacita, nemocnice, Nemocnice Milosrdných bratří, úrazová nemocnice, Brno, pacient, COVID-19, Petr Hladík, KDU-ČSL, Léčebna dlouhodobě nemocných

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Městské nemocnice v Brně už nemají lůžka pro lidi s covidem-19. Jejich kapacity se naplnily  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.