Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jižní Moravě přibylo za den 81 případů nemoci covid-19

V Jihomoravském kraji přibylo za posledních 24 hodin 81 potvrzených případů nemoci covid-19. Nejvíce v Brně, a to 34. V tiskové zprávě to dnes uvedla ředitelka protiepidemického odboru jihomoravské hygienické stanice Renata Ciupek. Podle ní s narůstajícím testováním přibývají nové případy. Ve srovnání s jarem je ale méně hospitalizovaných, nyní je jich 41. Převažují mírné příznaky. Od začátku pandemie k dnešku je v kraji 2535 potvrzených případů, vyplývá ze stránek ministerstva zdravotnictví.

V týdnu v kraji některé dny přibylo i kolem 100 nových případů. Většina má mírný průběh. "Ve srovnání se situací na jaře je výrazně nižší proporce osob s nutností hospitalizace a jednoznačně převažují případy s příznaky mírné respirační infekce nebo zcela bezpříznakové," uvedla Ciupek. Ze 41 hospitalizovaných je osm ve vážném stavu, 12 ve středně těžkém, 21 případů je lehkých a dva jsou bezpříznakové.

Po Brnu přibylo nejvíc případů na Brněnsku, a to 20. V ostatních okresech se objevilo vždy jen několik nových případů. Za týden přibylo 538 nových potvrzených nemocných. Nejvíce ve věku 25 až 34 let a 45 až 54 let. Přes 1560 lidí už se vyléčilo. Celkem s nemocí zemřelo 29 lidí, byli v průměrném věku 78 let.

Ohniska jsou podle Ciupek pouze v některých lokalitách, nejsou rozprostřená po celém území regionů, ke komunitnímu šíření nedochází. "Všechna ohniska jsou zajištěna cílenými opatřeními. Kromě pracovních a rodinných kolektivů jsou zjišťovány vazby pozitivních osob na účast na rodinných oslavách, svatbách a jiných společenských událostech s vazbami mimo kraj," uvedla Ciupek.

V ČR je od začátku pandemie k dnešnímu dni 32.413 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Za den přibylo téměř 1400 případů. Vyléčilo se skoro 21.000 lidí, s nemocí zemřelo 448 lidí. Hospitalizováno je 249 lidí.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, nemoc, COVID-19, Brno, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Šulc

81 LIDÍ SE LEDA TAK OŽRALO!!! LHÁŘI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pátek, 11. září 2020, 21:08Odpovědět

Na jižní Moravě přibylo za den 81 případů nemoci covid-19  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.