Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Město kvůli výpadku prodloužilo anketu pro participativní rozpočet, lidé mohou hlasovat až do dnešní půlnoci

Brňáci mohou až do dnešní půlnoci hlasovat v anketě participativního rozpočtu. Město projekt prodloužilo o jeden den kvůli víkendovému výpadku národního registru osob. Občané tak mohou rozhodnout o investicích města do zlepšení veřejného prostoru.

Kvůli výpadku v hlasovacím systému město prodloužilo anketu participativního rozpočtu. Až do dnešní půlnoci mohou Brňáci hlasovat o tom, který z projektů chtějí zrealizovat. 

„Hlasovací systém se potýkal s jednodenním výpadkem. Ten byl způsoben odstávkou národního registru osob, který spravuje Úřad správy základních registrů. Nechceme hlasující ochudit o možnost vyjádřit svou podporu, proto jsme se rozhodli o jeden den prodloužit původní termín. Hlasování tak neskončí v pondělí, ale až v úterý o půlnoci,“ vysvětlil náměstek brněnské primátorky Tomáš Koláčný.

Pro čtvrtý ročník participativního rozpočtu vyčlenilo město částku 33 milionů korun. Protože jeden projekt může stát maximálně 3 miliony korun, znamená to, že bude realizováno nejméně 11 projektů.

Výpadek systému město zaregistrovalo v sobotu okolo druhé odpolední a občané tak až do nedělních 14 hodin nemohli v anketě hlasovat. O jeden ztracený den byl proto termín hlasování prodloužen.

Anketu "Dáme na vás" Brno poprvé spustilo v roce 2017, občané tak mohli rozhodovat o části rozpočtu pro město. Díky tomu se Brno stalo prvním městem v České republice, které partticipativní rozpočet zavedlo na celoměstské úrovni. I další ročníky ukázaly, že se lidé chtějí na rozpočtu podílet a mají zájem rozhodovat o městských projektech


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Brno-střed

Štítky Participativní rozpočet, Brno, dáme na vás, rozpočet, anketa, projekt, Tomáš Koláčný, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město kvůli výpadku prodloužilo anketu pro participativní rozpočet, lidé mohou hlasovat až do dnešní půlnoci  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.