Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pivovarům na jižní Moravě klesl odbyt až o 90 procent. Některé přestaly vařit úplně

Zatímco výrobu plánují několik týdnů dopředu, odbyt jim ze dne na den klesl o desítky procent. Malé pivovary na jihu Moravy zažívají po uzavření restaurací těžké období.

„Pro nás stojí z 85 procent produkce na sudech, což ale s uzavřením hospod skončilo, tržby se úplně zastavily. Zatím tedy aspoň doplňujeme sklad s lahvemi, které kolega třikrát týdně rozváží," uvedl Jan Grmela z Czech Craft Beers, pod které spadají značky Moravia a Lucky Bastard.

Pivovary přestaly vařit

Ani jedna ze značek nové pivo nevaří, dokud nebude jasné, jak dlouho uzavření restaurací a hospod potrvá. Ještě větší podíl měla výroba pro hospody v pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích, více než 90 procent.

„Už dva týdny nevaříme. Podnikovou prodejnu jsme přesunuli do buňky mimo výrobní halu. Snažíme se do lahví stáčet všechny speciály a prodávat, uvažujeme o e-shopu. Ale z prodeje 7000 až 8000 litrů piva týdně jsme minulý týden spadli maximálně na 1000 litrů za týden," poznamenal vedoucí výroby a odbytu Jakub Kondei. Vedení muselo propustit sedm lidí, v podstatě polovinu personálu.

Hauskrecht propouštět nechystá

Propouštění nechystají v brněnském Pivovaru Hauskrecht, i když jim klesly prodeje o 70 procent. „Omezili jsme logicky výrobu a spolupracovníky převedli na jiné činnosti, jako je stáčení, sanitace a podobně. Tento režim jsme schopni udržet v čase řádově týdnů, budou-li vládní opatření trvat delší dobu, budeme nuceni přistoupit k dalším omezením," uvedl jeho majitel a hlavní sládek Petr Hauskrecht.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koronavirus, pivovary, Jihomoravský kraj, výroba, hospoda, Morava, Jan Grmela, Czech Craft Beers, a.s., Petr Hauskrecht, Dolní Bojanovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pivovarům na jižní Moravě klesl odbyt až o 90 procent. Některé přestaly vařit úplně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.