Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Záchranáři s herci z Městského divadla nafotili charitativní kalendář. Na nemocné děti teď díky prodeji půjde 122 280 korun

Jihomoravští zdravotníci a herci z Městského divadla spolu nafotili jedinečný charitativní kalendář pro rok 2020. Výtěžek z prodeje teď půjde na nemocné děti. Ředitelka brněnské pobočky Společnosti pro ranou péči si na tyto účely převzala šek v hodnotě přes 120 tisíc.

Jihomoravští záchranáři nafotili společně s herci Městského divadla Brno charitativní kalendář, který představuje činnost záchranné služby a zároveň dvanáct divadelních představení. Tuto dobročinnou akci uspořádali, aby pomohli nemocným dětem. Výtěžek z prodeje kalendáře se vyšplhal na krásných 122 280 korun, které teď poputují právě na tyto účely. Šek s celkovou částkou včera předala ředitelka jihomoravské záchranky, která se sama také stala modelkou pro prosincovou fotku. 

„Fotila jsem se se třemi mušketýry a musím říct, že to bylo příjemné a zábavné. Navíc, když víte, že to vše vzniká pro dobrou věc, přinese vám to dvojnásobnou radost. Peníze dostanou děti se zrakovým a kombinovaným postižením a věřím, že částka bude dobře využita. Určitě chystáme podobný charitativní projekt i pro příští rok, ale zatím neprozradím podrobnosti,“ usmívá se Hana Albrechtová.

Peníze poputují na dobrou věc

„Uhradíme víkendový pobyt rodinám s postiženými dětmi. Je to akce, kdy se děti i jejich rodiče navzájem poznají, předají si své zkušenosti. Společně si pohrají a zacvičí. Ale také pro ně máme připraveno překvapení, chvíli, kdy si děti převezmeme a rodiče si sami půjdou užít relax. Protože si ho velmi zaslouží.“ upřesňuje, jak bude s penězi ředitelka brněnské pobočky Společnosti pro ranou péči Karla Němcová, která šek převzala.

V kalendáři se objeví na šedesát modelů i modelek

Zdravotníky i herce si do režie vzal fotograf Tino Kratochvíl v prostředí operačního střediska jihomoravské záchranky, na divadelním jevišti i na fotbalovém hřišti. Postupně se mu před objektivem vystřídalo šedesát modelů a modelek hereckého i zdravotnického zaměření. 

„Organizačně bylo focení kalendáře náročné, ale vše dopadlo dobře a výsledek je skvělý. Kalendář je nejen krásný, ale důležité je, že přinese velký užitek. Rádi jsme se na projektu podíleli, mělo to smysl,“ říká Věra Kadlecová, produkční Městského divadla Brno.

Záchranáři posílají velké díky také tiskárně HELBICH, která se podílela na výrobě kalendáře a hlavně těm, kteří si jej koupili a pomohli tak nemocným dětem. 

Ohodnoť článek

Foto ZZS JMK

Štítky kalendář, charita, zdravotníci, Brno, děti, Městské divadlo Brno, peníze, Věra Kadlecová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři s herci z Městského divadla nafotili charitativní kalendář. Na nemocné děti teď díky prodeji půjde 122 280 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.