Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Malá Leila se narodila v autě za pomoci tatínka, ten poslal operátorce z tísňové linky krásný děkovný dopis

Po cestě do porodnice tatínek malé Leily zjistil, že to do Boskovic nestihnou, proto zastavil auto a své žene pomohl holčičku dostat na svět. Na tísňovou linku zavolal hned poté, co se zdravé miminko narodilo. Operátorka, která oba rodiče po neuvěřitelném výkonu uklidňovala, dostala od tatínka krásný děkovný dopis.

Malá Leila sse vydala na svět v autě rodičů po cestě do boskovické porodnice. Tatínek, který se svou ženu snažil na porodní sál dopravit, už po cestě tušil, že to nestihnou. Až poté, co se holčička narodila, zavolal na tísňovou linku, na které mu operátorka začala radit, co dělat a vyslala za nimi sanitku. 

Operátorka Ivana Linhárkov, která hovor přijímala, tak byla přímou účastnicí příběhu se šťastným koncem. „To poděkování mě moc potěšilo, holčička je krásná a zdravá, což je samozřejmě nejdůležitější. Chtěla bych moc pochválit maminku, prostředí, ve kterém přiváděla na svět miminko, skutečně nemůžeme považovat za komfortní. Byla neuvěřitelně statečná a velice chválím také tatínka, který byl mimořádně pohotový. Miminku pomohl na svět, na tísňovou linku zavolal až po té, co bylo děťátko na světě. Navzdory tomu, že prožíval velký stres, výborně spolupracoval, vše udělal perfektně. Snažila jsem se nic nepodcenit a pomáhat, jak jen to bylo prostřednictvím sluchátka možné.“

Když dorazila na místo lékařská posádka, zkontrolovala zdravotní stav holčičky i maminky. „Obě byly v pořádku. Poskytli jsme jim tepelný komfort a odvezli je do boskovické nemocnice. Tohle jsou chvíle, které člověk prožívá rád, když všechno dobře dopadne,“ říká lékařka Anna Vykoukalová, která společně s kolegy z posádky o rodičku i novorozence pečovala.

Vážená a milá paní, díky moc, že jste nám pomohla, když se nám během docela dost zrychleného porodu narodila naše dcera po cestě do porodnice v autě. Už někdy v Rozseči jsem tušil, že to do Boskovic nestihneme. „Zastav" mi moje nejmilejší Bára řekla v Kunštátě :-) Porod byl pro nás ale krásný moment. Děkuji Vám, že jste nám poslala sanitku a že jste svým klidným a profesionálním přístupem pomohla zkontrolovat, že vše je tak, jak má! Děkujeme!

Omlouvám se Vám, pokud jsem na Vaše otázky někdy odpovídal tak, jako že mě obtěžuje, že se mě na ně vůbec ptáte. Byla to pro mě situace, v které jsem se potřeboval pořádně soustředit, aby bylo miminko v teple, žena v klidu… Když jste se mě třeba ptala, jestli v autě topím, nebo jestli blikají výstražná světla, tak jsem si říkal „To je snad jasný!", když jste se mě ptala, kolik je ženě let, tak jedna moje půlka mozku začala počítat :-) a druhá se ptala „Proč se na to vlastně ptáte?" V ten moment jsem se asi chtěl více soustředit na jiné věci a tyto otázky mě prostě vyrušovaly. Zpětně si však uvědomuji, že jsou kritické, pro úspěch důležité a děkuji Vám, že jste se mě na ně ptala.

Krásná otázka od Vás byla, když jste se zeptala, zda se nám narodila holčička nebo chlapeček. My to do té chvíle nevěděli. Já bych se ani nepodíval, aby bylo miminko v teple, ale žena děťátko ze svého bříška na malou chviličku zvedla a řekla, že máme dceru :-) Byl to krásný moment. Taky Vám chci poděkovat za gratulaci a přání pro naši princeznu Leilu, které jste nám popřála těsně před tím, než jsme hovor ukončili. Bára i Leila byly po porodu obě v pořádku, dcera od ženy pila mateřské mléko již v sanitce, domů jsem si je z porodnice přivezl hned ve středu.

Ještě jednou díky za Vaši pomoc a Váš profesionální a laskavý přístup. Ať se Vám daří! Děkuji Vám i posádce, celý Váš systém držíte svojí péčí v chodu na špičkové úrovni! Není to samozřejmost! Se srdečným pozdravem Ondřej Daniel“

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Josef Bělehrádek

Štítky miminko, Boskovice, porod, auto, tatínek, operátorka, záchranáři, tísňové volání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malá Leila se narodila v autě za pomoci tatínka, ten poslal operátorce z tísňové linky krásný děkovný dopis  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.