Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vánoční trhy v Brně nabídnou adventní kalendář dobrých skutků i schránku vánočních přání

Již dnes se návštěvníkům otevřou brány Vánočních trhů na Moravském náměstí a na Zelném trhu. Na náměstí svobody si ještě počkáme do příštího týdne, kdy se slavnostně rozsvítí vánoční strom. Ty letos nabídnou adventní kalendář dobrých skutků nebo schránku vánočních pozitivních přání.

Už dnes se můžete těšit na první voňavý punč nebo něco dobrého na zub z vánočních trhů. Trhy na Zelňáku budou mít letos lidový duch a zaměřovat se budou hlavně na řemeslnou výrobu. 

"Využili jsme tradičních ozdob jako perníčky, vyřezávané ozdoby, sláma, chvojí nebo šišky," uvedla koordinátorka Adventu na Zelňáku Eva Skácelová.

Své místo si však jak na Zelňáku, tak na Moravském náměstí ovšem najdou i charitativní stánky neziskových organizací. Jednou z dobrých novinek je Adventní kalendář dobrých skutků se 24 okénky, který bude stát u pódia na Zelném trhu. Od prvního prosince se každý den otevře jedno okénko, ve kterém se skrývá dárek pro některou z organizací. Rozdávat se budou peníze i věcné dárky v podobě cukrovinek, vánočních produktů nebo občersvení v celkové hodnotě čtvrt milionu korun. 

„Otevírání okýnek na adventním kalendáři symbolizuje totiž otevřenost ke konání dobra,“ doplnila Eva Skácelová.

Dobro najdete i na Moraváku

Moravské náměstí letos představí schránku pozitivních vánočních přání. Lidé sem budou moci házet vzkazy a přání, které pak poputují do domovů seniorů, nebo za opuštěnými dětmi v dětských domovech. Každý člověk by totiž měl na vánoce slyšet něco hezkého, i když vlastní rodinu nemají. 

Neziskové organizace dostanou letos na aventu velký prostor. Letos se jich vystřídá třináct a podpořit koupí drobného výrobku budete moci například Hospic sv. Alžběty, Hnutí DUHA, psí hospic Dejte nám šanci a opět také PARAcentrum Fenix, které bude mít svou jurtu. 

„Navštivte tedy Advent na Moraváku a napište jim nějaký krásný vzkaz, vhoďte jej do schránky a všechna krásná přání budou před Vánoci odevzdána, aby udělala spoustu radosti. Anebo vzkaz napište doma na pohled, děti můžou namalovat vánoční obrázek a přineste ho k nám na Moravák,“ říká Tomáš Pavčík.

Autoři | Foto Tomáš Hrivňák

Štítky ČR, správa, zábava, jarmarky, advent, Brno, vánoční trhy, adventní kalendář, Zelný trh (Brno), Moravské náměstí, Vánoce, Hnutí DUHA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vánoční trhy v Brně nabídnou adventní kalendář dobrých skutků i schránku vánočních přání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.