Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Místo rachejtlí kulturní program. Brno chce kultivovat oslavy Silvestra na Svoboďáku

Vedení Brna chce letos umožnit lidem oslavit poslední den roku v centru města, ale zároveň chce přispět ke zkultivování těchto oslav. Na náměstí Svobody proto na letošní Silvestr připraví kulturní program, na pořádek při oslavách bude dohlížet zvýšený počet strážníků a soukromá bezpečnostní agentura. Novinářům to dnes řekla brněnská zastupitelka Kristýna Černá (ODS).

„Letošní rok je jakýmsi mezikrokem mezi dosavadním stavem, kdy byly oslavy na náměstí Svobody zcela neorganizované, a možností uzavření náměstí pro návštěvníky celovečerního kulturního programu," uvedla Černá.

Stánky s jídlem a pitím budou otevřeny nejdéle do půlnoci

Město tak připraví kulturní program, který se bude odehrávat od 18:00 do 21:00 a zakončí jej světelná show. Stánky s občerstvením na náměstí, kde vánoční trhy pokračují až do 5. ledna, budou otevřené nejméně do 22:00 s možností dalšího prodloužení podle zájmu stánkařů, nejdéle však do půlnoci.


Svoboďák bude na Silvestra bez ohňostroje, město nepovolí petardy ani vlastní alkohol

Vedení města Brna letos omezí silvestrovské oslavy v centru města. Zakáže ohňostroj, petardy i vlastní alkohol v chráněné zóně na náměstí Svobody.


„Na místě bude přítomna bezpečnostní agentura stejně jako strážníci a policisté, na místě bude i záchranná služba a hasiči. Naším cílem je oslavy na náměstí Svobody kultivovat tak, aby se mohlo stát místem klidného setkávání a oslav konce roku," dodala Černá. Město podle ní po skončení oslav vyhodnotí, zda se tento scénář osvědčil, nebo ne, a podle toho zváží opatření na další roky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři

Štítky rachejtle, petardy, zákaz, silvestr, náměstí svobody, Brno, slavnost, Kristýna Černá, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místo rachejtlí kulturní program. Brno chce kultivovat oslavy Silvestra na Svoboďáku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.