Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Železničáři testují modernizovanou trať Šakvice - Hustopeče za více než jeden a půl miliardy. V provozu má být od prosince

Práce na modernizaci sedmikilometrové tratě Šakvice - Hustopeče na Břeclavsku pokračují podle plánu. V září se tam po několika měsících vrátily vlaky a železničáři trať testují. Cílem stavby za 1,6 miliardy korun je vedení přímých elektrických vlaků z Brna do Hustopečí. Poprvé vyjedou v polovině prosince. Koronavirus harmonogram nezdržel, uvedla mluvčí investora stavby Správy železnic Nela Friebová.

Dělníci nyní pracují na železničním svršku, nástupištích a zabezpečovacích zařízeních. „Stavba se přesunula z Hustopečí do Šakvic, kde mimo jiné vzniká vzniká nový bezpečnější podchod, který umožní i bezbariérový přístup. Ve stanici Hustopeče vznikla dvě bezbariérově přístupná nástupiště, na kterých přibudou přístřešky pro cestující," popsala Friebová. Doplní je nový informační a orientační systém.

Vlaková výluka do Hustopečí trvala od poloviny března. V Šakvicích byly jen částečné výluky. Od konce srpna tam železničáři na sudé koleji testují provoz. Práce pokračují na liché koleji, kde je nyní jediná výluka na trati. „Skončí k novému jízdnímu řádu, který začne platit 13. prosince a provoz bude kompletně obnoven. Zkušební provoz slouží k odstranění vad a nedodělků, ale neovlivňuje cestující," řekla Friebová.

Stavba, která zahrnuje rekonstrukci obou stanic, elektrizaci trati mezi nimi a instalaci nového sdělovacího a zabezpečovacího zařízení, začala v září 2019 a stavebně skončí lednu 2021.

Modernizace a elektrizace trati má vést ke kvalitnější dopravě do Brna.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ČD

Štítky Šakvice, Hustopeče, trať, vlaky, elektrické vlaky, Brno, Správa železniční dopravní cesty, okres Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železničáři testují modernizovanou trať Šakvice - Hustopeče za více než jeden a půl miliardy. V provozu má být od prosince  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.