Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Kometa nedokázala pokořit Plzeň. V tabulce zůstává šestá

Pro Kometu výjezd na západ nedopadl dobře. Plzeň na domácím ledě pokořila Brno 4:2 a Kometa zůstává na šestém místě v tabulce za vítěznou Plzní. Do zápasu nastoupil poprvé v brněnském dresu mladý americký hráč Jack Glover. Mueller ještě nenastoupil.

První třetina bez gólu

První dvacetiminutovka nenabídla žádný gól, ale šance se objevovaly na obou stranách hrací plochy. Brno odoloválo náporů Indiánů i přes vyloučení hráčů. Nejdříve si dvouminutovku šla odsedět čersvá krev Komety Jack Glover a poté i Horký. V závěru třetiny se přesilovky dočkali i modrobílí, ale oba týmy odcházely do šaten s nulovým skóre. 

Druhou dvacetiminutovku ovládli domácí

Domácí na led najeli plní motivace získat zápas ve svůj prospěch. To se jim podařilo hned v jednadvacáté minutě, kdy se po teči Jaroslava Kracíka dostal za brankovou čáru - 1:0. Kometa se však nevzdávala a v čtyřiatřicáte minutě zdolal Frodla Vladimír Svačina - 1:1.

Západočeši dlouho nelenili a za půl minuty už se zase radovali. Vojtěch Němec dorazil puk za záda Vejmelky - 2:1. Za hákování si šel Holík odsedět dvé minuty a Plzeň přesilovou hru využila na utvrzené svého skóre, kdy v poslední minutě inkasoval Tomáš Mertl - 3:1.

„Náš výkon byl naprosto bezkrevný, i když jsme uhráli první periodu bez branek, přečkali jsme dvě oslabení, tak jsme na to nenavázali. Nechali jsme si dát ve druhé třetině tři branky z předbrankového prostoru,“ hodnotí druhou třetinu asistent trenéra Kamil Pokorný. 

Třetí třetina jen utvrdila stávající skóre

Ačkoliv se hosté snažili zvrátit vedení Plzně, tak polovinu poslední třetiny nebyli schopní proměnit. V jednapadesáté minutě nakonec gól padl, ale bohužel do branky Komety holí Milana Gulaše - 4:1. V poslední minutě zápasu si připsal svůj první gól v sezóně Pavel Jenyš a i přes hru v oslabení zdolal plzeňského brankáře - 4:2. 

„Jsme pochopitelně rádi za tři body, protože my s Kometou body většinou ztrácíme, moc zápasů jsme s nimi neuhráli. Dneska jsme předvedli velice slušný výkon a po zásluze jsme vyhráli,“ říká po zápase plzeňský trenér Jiří Hanzlík.

„Plzeň byla jasně důraznější před oběma brankami. Ve třetí třetině domácí pokračovali ve své aktivní hře, nezalezli, my jsme se jen s obtížemi dostávali do útočeného pásma. Musím konstatovat, že Plzeň zaslouženě vyhrála,“ dodává Pokorný. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Roman Turovský

Štítky Kometa, Plzeň, hokej, prohra, FC Viktoria Plzeň, HC Kometa Brno, Jack Glover, Jaroslav Kracík, Vojtěch Němec, Tomáš Mertl, Milan Gulaš, Pavel Jenyš, Jiří Hanzlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Kometa nedokázala pokořit Plzeň. V tabulce zůstává šestá  |  Hokej  |  Sport  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.