Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Válku brněnských důchodců ukončil až příjezd policie a sanitky

Oheň, ostrá slova, policie i sanitka. To a mnohem více nabídl vypjatý spor dvou brněnských důchodců, kteří se do sebe pustili v části Komín. V tamní zahrádkářské oblasti pálil osmašedesátiletý muž rostlinný odpad. Zápach ale vydráždil o devět let staršího rivala. Vyzbrojil se holí a šel vyzvat rekreanta na souboj. 

Sedmasedmdesátiletý senior si užíval poklidné čtvrteční odpoledne, když v tom najednou uviděl dým ze sousedova ohniště. Silný zápach jej natolik vyprovokoval, že okamžitě zamířil na pozemek souseda. Tam jej zasypal sprškou ostrých nadávek a přitom zahrádkáři mával před obličejem holí. Jako trumf následně vytáhl nádobku s hadičkou, kterou chtěl mladšího soupeře postříkat neznámou kapalinou.

Mladší muž ale k němu rázně vykročil a záměr mu překazil. Senior se prý dal kvapně na ústup, při couvání však ztratil rovnováhu a poroučel se k zemi,“ sdělil Pavel Šoba, mluvčí Městské policie Brno, která následně spěchala na místo. 

Když hlídka dorazila, hned si všimla, že sedmasedmdesátník se při pádu nepříjemně zranil. Konkrétně si poranil zadní část hlavy, a tak kromě strážníků přijeli do Komína také zdravotníci. Při čekání na sanitku se dala hlídka hned do vyšetřování. 

Hlídka oslovila oba muže zapojené do incidentu a celý souběh událostí si nechala podrobně vylíčit také od svědků. Podezření z přestupku proti občanskému soužití bude mít dohru u správního orgánu,“ dodal Šoba.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Brno, Strážníci, Spor, Důchodci, Pálení, Brno-Komín, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hana Kučerová

Moc mě "pobavilo"jak zdůrazňujete jak ti senioři mávali hůlkou ..

Sobota, 23. října 2021, 14:09Odpovědět

Michal Janek

Jde o to jestli se to stalo ve čtvrtek nebo v pátek ve čtvrtek by byl v právu ten který pálil protože je den pálení a pokud pátek tak v právu je kterýmu se nelíbilo pálení.

Sobota, 23. října 2021, 11:28Odpovědět

Válku brněnských důchodců ukončil až příjezd policie a sanitky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.