Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Malý chlapec utekl od dvou neznámých mužů, žádali po něm klíče. Policii zavolala maminka

Na malého chlapce čekali dva neznámí muži, kteří mu tvrdili, že je poslal jeho tatínek pro klíče. Chlapec ale pobral rozum do hrsti a vzal nohy na ramena. Událost pak na policii nahlásila vystrašená maminka, která se bála, že jde o únosce. Celá situace se nakonec naštěstí vysvětlila.

Velkou pátrací akci spustilo v úterý v Boskovicích naléhavé volání na tísňovou linku 158. Policistům pak vyděšená maminka sdělila do telefonu, že jejího malého synka údjně v poledne odchytili dva cizí muži a pod záminkou, že je posílá tatínek, chtěli po chlapci vydat klíče. Ten ale správně vyhodnotil, že s cizími lidmi se mluvit nemá a před dvojicí mužů utekl. 

Celou událost pak doma povyprávěl rodičům, kteří ihned informovali policisty. Po mužích tak začaly policejní hlídky pátrat, ale dva podezřelé vykuky ani jejich auto se najít nepodařilo. Mravenčí policejní práce nakonec přinesla odpovědi. Muži naštěstí nebyli únosci ani nebezpeční násilníci, jednalo se o zaměstnance místní firmy, kteří si na sjednaném místě spletli stejně starého syna svého zákazníka, se kterým byli na předání domluvení. 

Přestože se nakonec ukázalo, že se jedná velký o omyl, jsme za chlapcovo pohotové chování rádi. Děti by se totiž nikdy neměly pouštět ani do zdánlivě nezávazného rozhovoru s neznámými lidmi. Někdy totiž mohou mít i zlé úmysly.“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala. 

Policie radí rodičům i dětem, jak se v podobné situaci zachovat

Policie před podobnými situacemi děti i rodiče varuje a doporučuje, jak se mají při střetu s neznámým člověkem chovat. Komunikovat by děti měly pouze s lidmi, které velmi dobře znají, například rodinní příslušníci nebo učitelé ze škol nebo školek. Často se totiž stává, že se cizí lidé vydávají za vzdálené příbuzné nebo kamarády rodičů. S takovými lidmi je dobré se vůbec nebavit, nikam s nimi nechodit a v žádném případě nenasedat do auta.

Policisté radí nepodceňovat ani komunikaci s dětmi. Je dobré na příkladech vysvětlit, jaké neštěstí by se mohlo stát a naučit je důležitá telefonní čísla. Zároveň by si v případě, že jim dítě podobnou zkušenost sdělí, rozhodně takovou informaci neměli nechávat pro sebe. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, děti, rodiče, neznámí, jmk, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malý chlapec utekl od dvou neznámých mužů, žádali po něm klíče. Policii zavolala maminka  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.