Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pervitinem sjetý muž ujížděl v Brně policistům, najížděl na chodníky a do jednosměrek

Brněnské ulice zažily ve středeční večer dramatické pronásledování zdrogovaného řidiče, který řídil dodávku. V Černovicích pozdě večer se policisté snažili zastavit projíždějícího šoféra. Nejdřív to vypadala jako běžná silniční kontrola, ovšem během chvíle se řidič pod vlivem pervitinu rozhodl policii ujet.

Hazardér ve věku 28 let najížděl na chodníky, projel pár jednosměrkami a projíždel křižovatky na červenou. Nakonec narazil do zaparkované Fábie, ovšem ani to ho nezastavilo. Dvě rány ze služební zbraně policistů však ano. Kromě pozitivního testu na drogy měl řidič navíc i platný tříletý zákaz řízení.

„​Z místa činu putoval rovnou do cely, kde mu bylo sděleno podezření ze spáchání z trestných činů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání," uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Ve čtvrtek večer v Mikulově se policisté snažili zastavit 23 letého šoféra. Ten se těsně před srážkou snažil nepozorovaně přesednout na zadní sedačku. Tento mánévr však provedl ještě za jízdy a vozidlo tak zastavila až srážka se zdí, která patřila místnímu vinařství. Řidič se následně snažil utéct, ovšem policie ho zadržela. „​Muž se nakonec přiznal, že důvodem jeho útěku bylo to, že nikdy nevlastnil žádné řidičské oprávnění. Při jeho srážce se navíc zranila jeho 29 letá spolujezdkyně. Řidiče za jeho nezodpovědné chování čeká poměrně tučná pokuta," uzavřel Petr Vala. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky řidič, drogy, Brno, policisté, Černovice, Mikulov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rendy Herman

dokud tu nebude zákon o možnosti zabavení vozu a absurdní pokutě , tyto idioty nic nezastaví. nejdříve, ale bude muset někdo takový přejet dítě nějakému politikovi ...

Neděle, 25. října 2020, 00:23Odpovědět

Pervitinem sjetý muž ujížděl v Brně policistům, najížděl na chodníky a do jednosměrek  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.